Khidmat Imigran

Aktiviti

Kami

BANTUAN KHAS KEPADA WARGA ASING TERPINGGIR – (02/04/2020)

02 April 2020 – Kerdas 4 (Markas Persaudaraan Pekerja Muslim Indonesia) telah bersama menghulurkan bantuan asas makanan kepada warga Indonesia yang memerlukan kerana terjejas hilang mata pencarian kerana PKP dalam usaha kerajaan memutuskan rantaian Covid19 di Malaysia.

Saluran bantuan telah diusahakan oleh Persatuan Solariditas Masyarakat Jawa (PASOMAJA) dan Persatuan Kebajikan Persaudaraan NUSANTARA.

*******

Kami harap/mohon lebih ramai individu/ NGO/Badan Kebajikan dan syarikat swasta yang sudi/mahu menghulurkan sedikit bantuan makanan untuk mereka meneruskan hidup sehingga penularan wabak covid-19 dapat diatasi.

Senarai warga asing yang memerlukan bantuan sedang dikumpulkan maklumat mereka melalui Program Koresponden Bantuan Khas Warga Asing di Malaysia oleh Sekretariat Khidmat Imigran (SKI) dibawah aktiviti kemasyarakatan dan kemanusian.

Jika anda perlukan senarai nama warga asing terpilih yang memerlukan bantuan asas segera di kawasan yang berhampiran dengan lokasi anda, sila hubungi pihak SKI.

Keterangan lanjut jika anda ingin turut membantu menghulurkan bantuan kepada warga asing :

www.wasap.my/60189181170/bagaimanamahuberibantuan?

Atau jika anda tidak mampu membantu mereka dalam bentuk bantuan makanan bolehlah bantu mereka mendaftar di Laman web SKI

Klik sini untuk daftar WARGA ASING mohon bantuan :

https://khidmatimigran.com/responden-bantuan-asas-warga-as…/

#Covid19 #MCO #stayathome

Leave a Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *